وي علت اين امر را امتناع هنرمندان کهنه کار اصفهاني از تدريس اين هنر سنتي دانست و افزود: افرادي که به صورت حرفهاي با گره چيني آشنا هستند، تمايلي به آموزش ندارند.
اين هنرمند اصفهاني با تأکيد بر اينکه در گذشته اکثر گره چيني کاران را منجمان و ستاره شناسان تشکيل ميدادند، گفت: اين افراد طرحهاي گره چيني را از حرکت سيارات و سيالات الهام ميگرفتند.
وي با بيان اينکه امروزه گره چيني در کشورهاي خارجي طرفداران بسياري يافته، تصريح کرد: گره چيني در ميان کشورهاي عربي و کشورهاي حوزه خليج فارس و کشورهاي شيخ نشين همانند امارات و دبي خريداران بسيار خوبي دارد.
اين صنعتگر گره چين اصفهاني افزود: با روي کار آمدن اين صنعت در لابي هتلهاي داخلي و خارجي و همچنين رستورانهاي سنتي ديگر هنرمندان نگران بازار کار خود نيستند.
وي در خصوص کاربردهاي گره چيني اظهارداشت: هم اکنون اين صنعت بيشتر جنبه تزئيني دارد و در مساجد، تکايا و ساير مکانهاي مذهبي و تاريخي استفاده ميشود.
ابو مسعودي با اشاره به اينکه استفاده از گره در توليد آثار هنري موجب استحکام آنها ميشود، يادآور شد: علت ماندگاري گره چينيهاي قديمي در ايران نيز مؤيد همين امر است.
وي در پايان خاطرنشان کرد: از گره چيني ميتوان علاوه بر چوب در کاشي کاري، گچ بري و آجر کاري نيز استفاده کرد. /112
انتهای پیام/